All Skins schoonheidsinstituut (te Amsterdam) is een schoonheidssalon en de naam zegt het al bedoeld voor alle type huidsoorten, donker, licht of getint. De salon is te vinden onder de Dio Drogist (in de kelder). Kelder, hmmm daar had ik mijn twijfels over aan het begin, maar toen ik er was, was het een oase van rust en tranquility, zoals je kunt zien:

foto1

foto2

Huidanalyse
Een aantal jaar terug ging ik wel eens naar een schoonheidssalon, maar er werd nooit echt een huidanalyse gedaan zoals dat werd gedaan bij All Skins schoonheidsinstituut. Zij gebruikten namelijk een meetapparaat speciaal voor de huid: de skin analyser. Dit apparaat maakt foto’s van de huid op microscopisch niveau. Er wordt dus heel diep in de huid foto’s gemaakt dat voor het blote oog niet waarneembaar is.

foto3

Zelf dacht ik dat ik een vette huid heb want mijn hele gezicht glanst al na een half uur na het reinigen. Uit de huidanalyse (die overigens elke klant krijgt alvorens een behandeling) bleek dat ik juist een gecombineerde huid heb en dat mijn voorhoofd zelfs droog is.

Vochtarme huid
Ook bleek dat ik een vochtarme huid heb. Ahuhhhh, dat kon ik wel raden ondanks mijn goede voornemens ben ik een slechte drinker 🙁 Leonie ging namelijk mijn huid omhoog duwen waarbij ze hele fijne lijntjes zag gelukkig waren er geen uitdrogingsstriemen te zien. Bij een huid dat goed gehydrateerd is, zie je die fijne lijntjes niet. Ook moeten de afvalstoffen uit het lichaam en dat gebeurt het beste als je veel water drinkt.

Elasticiteit, collageen en pigment
Verder heb ik geen rimpels en een goede elastische volle huid met collageen (yayyyyy!!!). Ook heb ik wat pigmentvlekjes en daarom bescherm ik mijn huid altijd met een SPF zonnebrandcreme omdat ik weet dat mijn huid daarvoor gevoelig is zelfs als ik gewoon thuis ben gebruik ik een SPF; ik doe werkelijk waar alles om mijn huid zo goed mogelijk te beschermen. Leonie raadde me dit aan en tjah ik deed het al dus ik ben goed bezig! Overigens gebruik ik producten van Obagi en Leonie kon aan mijn gezicht zien dat mijn huid in goede conditie is en dat ik het goed verzorg. Uiteraard heb ik grote porien op mijn wangen en dat komt door de acne littekens.

TIPS
: het klimaat in Nederland is droog, bescherm je huid dus goed door een goede creme te gebruiken, veel water drinken en oogcreme is een must 😉

foto5

Heerlijk als iemand anders je gezicht aan het schoonmaken is en tegelijkertijd masseert 😀 Voor de bindweefselmassage werd mijn huid goed schoongemaakt met Femme Ebene lysing masker op basis van fruitextracten, helpt het afbreken van de dode cellen. Het zorgt voor een zachte en jong uitziende huid. De actieve ingrediënten zijn koudgeperste shea boter, rozemarijn, suiker riet, bessen en citrus extracten.

Bindweefselmassage

Vroeger heb ik hele diepe acne gehad waardoor ik nu zichtbare littekens aan heb overgehouden een soort van sinaasappelhuid 🙁 Op foto’s zie je dat niet zo heel erg, maar in het echt wel; door de lichtval. Ik ben al heel lang een fan van gezichtsmassage zie mijn artikel hier. Echter een bindweefselmassage heb ik nooit laten doen door iemand anders. Hier was ik superbenieuwd naar. Zodra je ouder wordt, produceert je huid geen collageen meer aan en hierdoor krijg je dus een slappe huid. De huid bestaat uit verschillende lagen. Bindweefselmassage produceert meer collageen in de lederhuid en in de lederhuid zit het meeste collageen en vezels.

collage

Zoals je ziet bestaat de bindweefselmassage uit een aantal massagegrepen. De massage is intensief en wordt met druk uitgeoefend. Deze massagegrepen kun je zelf ook thuis doen om je huid een oppeppertje te geven.

Na de massage voelde mijn huid superzacht aan. Volgens Leonie komt dit door mijn eigen bloedcirculatie dat is opgewekt tijdens de massage. Uiteraard zag ik niet zo heel veel verschil in mijn acnelittekens en dat kan ook niet na 1 behandeling. Ook al is het resultaat niet zichtbaar, volgens de meting van de skin analyser die we na de massage hebben opgemeten is mijn huid wel verbeterd. Mijn rechter wang had eerst de waarde 33 en na de behandeling 55! De huidstructuur is dus op microscopisch niveau aanzienlijk verbeterd. Leonie adviseerde om thuis vooral verder te gaan met de bindweefselmassage. Dit deed ik al een tijd, maar de afgelopen maanden weer mee gestopt (why do I ask my self…..).

foto6

De hele behandeling was super en het allerbelangrijkste: ik voelde me op mijn gemak bij beide dames. Als je acnelittekens hebt zoals ik, dan voel je je altijd wel onzeker. Ergens weet ik ook wel dat je meer bent dan je littekens, maar toch. Leonie zei na afloop tegen mij dat die littekens helemaal niets uitmaken het gaat om het totaalplaatje en zij vond dat ik er goed uitzag! Ondanks acne littekens kun je er nog steeds verzorgd en goed eruit zien en dat is precies wat ik aan andere dames met hetzelfde probleem wil meegeven! Superfijn om na een beautybehandeling ook een positieve inner boost te krijgen. Ook werd er niet aangedrongen om bepaalde producten te gebruiken, je krijgt een advies en wat je ermee doet mag je helemaal zelf weten.

Heb jij ooit gehoord over bindweefselmassage? Hoe vaak verwen jij jezelf met een schoonheidsbehandeling?

Bekijk hier de speciale actie aanbiedingen onderaan de pagina van All Skins schoonheidsinstituut. All skins schoonheidsinstituut is te vinden in het winkelcentrum op het Sierplein te Amsterdam met parkeergelegenheid (altijd fijn om te weten).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *