Naturally Clear Skin Bootcamp - The Love Vitamin 2014-10-14 21-48-49
De derde week van mijn acne dieet is deze week in gegaan en er zijn vast een paar mensen die benieuwd zijn naar mijn vooruitgang. Om eerlijk te zijn heb ik het dieet een beetje laten gaan de afgelopen week. Ik heb ook geen tijd genomen om het boek goed door te nemen en naar de recepten van week 2 en 3. So bad, i know! Maar ik heb wel een goed excuus (denk ik). Samen met mijn cosmetisch arts ben ik achter gekomen dat mijn huid ontzettend veel exfoliatie nodig heeft. En dan heb ik het niet over lekker veel scrubben. Maar een heel andere soort exfoliatie wat namelijk de Vitamine A crème op recept voor mij deed. Ik heb een zeer vette huid en iedere avond smeerde ik de vitamine A crème en het hielp! Ik kreeg wel wat schilfertjes, maar dat betekende gewoon dat de oude dode huidcellen weggingen waardoor er geen ophoping kon ontstaan in mijn poriën.

mandelic_2
Afgelopen zaterdag tot nu gebruik ik mandelic acid peel 25% iedere dag (dan laat ik de peel ongeveer 5 minuten intrekken en dan eraf wassen met koud water). Mandelic acid peel is een hele lichte peel. Ik had ergens gelezen dat mandelic acid een goed alternatief was voor vitamine A crème. En dat werkt best goed, tot nu toe. Zoals ik al eerder zei ik heb een heeeeele vette huid ik weet dus niet hoe mandelic acid peel werkt voor iemand met een normaal/droog/gevoelig huid. Nu ben ik erg geinteresseerd in de mandelic acid serum die is ook erg goed als ik de reviews mag geloven op het internet.

HippocratesQuote
Terug naar het dieet, toen ik me strikt aan het dieet hield voor een week kreeg ik wel 1 grote dikke puist op mijn rechterwang en die zit er nog steeds! Het kan een detox puist zijn….maar heel zeker weten doe ik het niet. Volgens het dieet moest ik ook nog gefermenteerde levertraanolie slikken daarin zit namelijk vitamine A en D. Een gebrek aan vitamine D kan ook acne veroorzaken. Ik heb vitamine D druppels gekocht bij de Vitaminstore van het merk Solgar omdat ik weet dat ik een tekort heb aan vitamine D. Ook moest ik Estrogen block supplementen kopen dit is niet in Nederland te koop. Estrogen block voorkomt ‘slechte’ oestrogeen wat weer kan resulteren tot acne. En als laatste moest ik ook probiotica slikken voor mijn darmen en dit heb ik ook niet gedaan. Ik moet dus eigenlijk een hoop supplementen inslaan!

carrot-319792_640
Ik heb wel trouw iedere dag een wortel gegeten omdat dit ook slechte oestrogeen in het lichaam tegen gaat. Ik ging zelfs nog een stapje verder en maakte mijn eigen wortel salade met geraspte winterpeen gehakte amandelen, olijfolie, azijn, rozijnen met peper en zout. Dankzij de dagelijkse mandelic acid peel en iedere dag wortel salade heb ik geen nieuwe puistjes gekregen de afgelopen week.

In de week dat ik wel goed mijn best deed at ik de onderstaande salades als lunch. Ik kocht de salade van de Aldi die kosten per zakje 0,89 cent. Het liefst kocht ik dan 3 zakken zodat ik voor 3 dagen lunch had. Ik kocht niet meer dan 3 zakken want ik wilde wel ‘verse’ sla hebben. Maar dat was dan ook tegelijkertijd mijn valkuil want dan schiet het er juist bij in dat je niet iedere dag naar de supermarkt gaat. Ondanks dat dat wel mijn streven was (zo zwak van mezelf!). Tracy geeft ook een boodschappenlijst mee, maar daar heb ik ook niet naar gekeken. En ik weet zeker dat Tracy verse sla koopt en niet in een zakje zoals ik….
2014-10-13 10.44.40
Ik zat alleen vol als ik echt een mega bak sla had met hartige dingen zoals zoete aardappel, ei of kip. Tracy geeft ook aan dat je je lunch een avond vantevoren moet maken zodat je het de volgende dag alleen hoeft mee te nemen. Maar ik wilde het liefst de ochtend zelf maken want dan is het lekker ‘vers’ en dat was mijn tweede valkuil want er zijn van die ochtenden dat ik net te laat opsta en het net niet red om een salade klaar te maken…
2014-10-15 12.11.23
Na een week was ik de kip wel zat, dit was niet volgens recept van Tracy, maar had ik zelf verzonnen. Ik kon ook rund of ander soort vlees erin verwerken, maar ja ik was weer eens te lui. Ook mogen er bonen in de salades, maar van bonen zit ik ook niet echt vol: ik moet vlees hebben. Gelukkig is vlees niet verboden tijdens het dieet mits het biologisch is.
2014-10-16 13.40.06
Deze laatste salade met stukjes sinaasappel, ei, paprika, komkommer, tomaat, broccoli en kip was heerlijk!

collage_1
Waar ik me wel goed aan heb gehouden is dat ik geen melkproducten de afgelopen 2 a 3 weken heb genomen. Een ander nadeel van het dieet is dat ik er van afval. Ik woog voor het dieet 52/53 kilo nu 51 en ik wil echt niet nog meer afvallen (ik ben redelijk klein 1,63). Dus vandaar dat ik heb besloten om wel het gezonde aspect van meer groente en fruit te consumeren maar ik wil me niet strikt aan het dieet houden. Bijvoorbeeld in de ochtend moet je een gebakken ei eten met groente, nou sorry hoor daar raak ik niet vol van. Ik heb brood oftewel koolhydraten nodig erbij! Ik eet nog steeds bijna iedere ochtend gekookte havermout en sinds een week ook weer brood. Ook eet ik weer wat kaas maar dan ook echt 1 keer in de week en niet meer.

Ik wil heel graag het boek goed doornemen, de recepten en ook de lunchsalades weer oppakken. Volgens het dieet moet je met het diner ook veel salade erbij nemen: dus het is wel echt een overload aan sla, haha! Mijn doel voor deze week is om wat meer in de materie en voorbereiding te verdiepen.

Bron foto’s:
Lovevitamin, mandelic acid, Hippocrates quote, wortel, melk, brood, ei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *