2 maanden terug, kreeg ik een telefoontje van mijn vriendin L. Zij belde mij speciaal op, omdat zij via de tv een gezondheidsprogramma zag, waarin DIY middeltjes werden vergeleken met dure cremetjes. Bleek dat karnemelk erg goed is tegen rimpels. Sindsdien heb ik karnemelk elk dag 2 maanden lang trouw op mijn gezicht gesmeerd. Klik op “Meer lezen” voor mijn ervaring met karnemelk.

Ik heb zelf een hele vette huid, zo vet dat nadat ik het gewassen heb een uur later gewoon weer vet wordt :( Ik heb echt van alles geprobeerd. Doordat het zo vet is, heb ik dus altijd last van onzuiverheden. Ik ben zelf op zoek gegaan naar allerlei cremetjes tegen een vette huid, maar dat mocht allemaal niet baten. Dus nadat ik mijn vriendin had gesproken, dacht ik why not? Ik heb toch alles al uitgeprobeerd waarom niet iets dat natuurlijk is?

Eerst even wat feitjes over karnemelk zelf, karnemelk bevat ten eerste minder vet dan normale melk, het bevat Vitamine B12  (o.a. goed voor de aanmaak van rode bloedcellen), potassium en calcium. Ook zit er ‘lactic acid’ in en dat is heel erg goed voor de huid. Lactic acid is een alpha hydroxy acid (AHA) en dit is enorm goed voor de oudere huid aangezien het de dode huidcellen verwijdert, maar tegelijkertijd vochtregulerend is voor de huid. AHA komt ook voor in citroen, limoen en veel ander fruit.Wist je trouwens dat Cleopatra zichzelf dompelde in een bad vol met karnemelk/melk?

Hoe de karnemelk voor je huid te gebruiken: 
Mijn vriendin gaf aan dat ze dus geen moisturizer gebruikt voor overdag maar dat ze dus karnemelk als ‘moisturizer’ gebruikt. De karnemelk breng je dus in de ochtend op een schone huid aan met een wattenschijfje, geen dikke laag anders droogt het erg ‘wittig’ op. Vervolgens 5 tot 10 minuten wachten tot de karnemelk is opgedroogd op je huid. Het aanbrengen van de karnemelk voelt overigens erg verfrissend en verkoelend aan.

Mijn ervaring:
Na 2 maanden de karnemelk te hebben gebuikt, merk ik dat een veel mindere vette huid heb. Ik moet wel zeggen, dat na een paar uur mijn huid wel weer wat vettiger wordt, maar dit is lang niet zo heel vettig als dat het zou zijn voorheen zonder karnemelk. Zodra mijn huid weer wat vettiger wordt dan gebruik ik wat tissues om mijn huid te deppen. Als ik de karnemelk laat opdrogen op mijn huid dan moet ik wel goed in de spiegel kijken hoe het opdroogt, want er kunnen wel wat witte vlekjes ontstaan. Deze haal ik dan ook weg met mijn handdoek (even wegscrubben). Nadat de karnemelk is opgedroogd, gebruik ik ook geen dagcreme. Als ik mijn poeder opdoe, dan vind ik het effect zo mooi, want mijn huid ziet er dan echt supermat uit.
Wat ik ook vaak doe, is voordat ik ga slapen echt heel veel karnemelk op mijn gezicht smeren, laten opdrogen en mee slapen. Hiermee probeer ik de vetheid van mijn huid te reduceren en zo ook de bijbehorende onzuiverheden, ik moet zeggen dit werkt best goed. Mijn huid ziet er nu stukken beter uit daarnaast drink ik ook hartstikke veel water. Dus in combinatie met de karnemelk op mijn huid en het drinken van veel water en ook gezond eten (natuurlijk) heb ik nu een rustige huid met veel minder onzuiverheden. Daarnaast voel ik me er ook lekker bij dat ik tegelijkertijd ook toekomstige rimpels voorkom 😀

Waarschuwing:
Ook al is dit een natuurlijk product, ieder mens is anders en reageert anders op elk product. Wees dus voorzichtig en test altijd een klein stukje van je huid voordat je je hele gezicht ermee behandeld. Ik las bijvoorbeeld op het internet dat iemand de karnemelk op haar gezicht had gesmeerd en dat het enorm brandde en dat het rood werd. Bij mij was dit niet het geval, soms prikt het wel, maar dan heb ik juist het gevoel dat de karnemelk goed zijn werk doet.

Alternatieven:
Je hoeft de karnemelk niet elke dag te gebruiken, je kunt het ook als een masker gebruiken 1 a 2 keer in de week. Je kunt ook wat gemalen havermout erbij toevoegen, dan wordt het geheel wat harder als het opdroogt en als je het af zou wassen dan exfolieer je de huid ook door de gedroogde havermout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *