header_figuur_tas
Niet iedereen heeft dezelfde maat, lengte of gewicht. De meeste vrouwen houden hier rekening mee met behulp van kleding. Bijv. als je jezelf te vol vindt dan draag je geen kleding met streepjes. Niet alleen met kleding kun je het nodige corrigeren, maar ook met handtassen. Ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk tips te verzamelen over de verschillende lichaamstypes en tassen. In het algemeen geldt de volgende regel: altijd het tegenovergestelde kiezen. Dus als je lang bent, dan kun je door een lange tas er nog langer uitzien en vice versa voor als je kort bent.

Het eerste lichaamstype is de appel figuur, hierbij is het bovenlijf gelijkmatig aan de heupen, waardoor je geen heupen ziet wat wel het geval is bij een zandloper figuur. Kies in dit geval voor tassen die vanaf je middel beginnen. In dit geval een tas met een lang tashengsel. Ga dus niet voor een tas met een kort tashengsel want dat vestigt weer aandacht op je brede bovenlijf.
appel_figuur_tassen_3

Een peer figuur heeft vooral te maken met een smal bovenlijf en brede heupen. Hierbij wil je dus geen aandacht vestigen op je heupen maar juist op je bovenlijf. De don’t tas (kort tashengsel) van de appelfiguur is juist geschikt voor de peer figuur. Terwijl de do van de appelfiguur met een lang tashengsel een echte don’t is omdat je je brede heupen niet extra wil benadrukken. Celebrity Jennifer Lopez heeft een echte peer figuur. Je kunt dus een peer figuur zijn, maar als je het juist speelt dan kun je van een peer figuur naar een zandloper figuur als je dus meer aandacht aan je bovenlijf geeft door middel van kleding en tas. Ik dacht namelijk altijd dat JLo een zandloper figuur heeft, maar bij nader inzien heeft zij niet zo een grote buste, maar juist een smal bovenlijf met een euh groot….je weet wel!
peer_figuur_tassen

Met een recht figuur moet je gaan voor tassen met rondingen. Kies je voor tassen met rechte lijnen dan kun je langer lijken (wat ook een pluspunt kan zijn), maar je benadrukt dan wel extra dat je geen rondingen hebt. Zelf heb ik dit lichaamstype, maar ik heb voor het schrijven van dit artikel nooit opgelet wat voor een soort tas ik zou moeten kopen voor mijn lichaamstype, ha!
recht_figuur_tassen

De “messenger bag” is overigens ook een goed alternatief voor personen met een recht figuur (zolang de tas maar niet veels te lang lijkt):
zandloper2

Als zandloper heb je een welgevormde bovenlichaam, onderlichaam (heupen) en heb je een slanke taille. Hierbij kun je in principe elke tas soort dragen (dus ook tassen van de overige lichaamstypen). MAAR kijk uit voor de don’t van de zandloper de ‘messenger bag’, hierdoor vestig je de aandacht wel heel erg op je decolleté. Bovendien ziet het er niet chique echt uit. Dit zou overigens wel bij een recht figuur passen.
zandloperfiguur_tassen

Ik zeg wel heel nonchalant dat de zandloper figuur de juiste proportieverhouding heeft dat is natuurlijk niet helemaal waar: beauty is in the eye of the beholder ook weet ik niet of de Vogue hiermee eens zou zijn 😉 de modellen die zij casten zijn namelijk broodmager.
Kim Kardashian Cohosts Live With Kelly
Je kunt een zandloperfiguur hebben en te grote borsten of een te grote buik hebben. Het is dus goed mogelijk dat je een tweede lichaamstype hebt, dus dat je niet een volledige zandloper/peer/appel figuur hebt. Kijk dus goed naar je eigen lichaamstype en welk lichaamsdeel jij het meest bewust/ontevreden over bent. Stel dat je toch een wat meer rechter figuur wilt, dan kun je gaan voor tassen met verticale en horizontale lijnen: je kunt dus lichtjes switchen naar een andere lichaamstype tenminste als je het een beetje slim aanpakt met de bovenstaande tips 😉

Ok, je weet nu je lichaamstype en je tweede lichaamstype, maar wat als je nu kort bent of lang? Welke tas moet je dan kiezen? Als je kort bent ga dan voor tassen die lang (maar ook niet TE lang) zijn met verticale accessoires zoals:
klein

En lange personen moeten niet kiezen voor een heel klein tasje, hierdoor kun je extra langer lijken (zoals een reus en dat wil je niet). Kies voor niet te lange tassen met ronde vormen (zie voorbeelden bij recht figuur).

Zo, ga jij nu ook heel anders te werk als je op zoek gaat naar een nieuwe tas? Ik wel! Of hield je hier al rekening mee?

Geraadpleegde bronnen
Foto Kim
Guide for choosing the best handbag for you
How to choose the right handbag for work
Tassen
Tips & tricks to carry any handbag with style!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *