sale_esprit
Vandaag voor fashion wednesday een aantal sale items. Ik ben een echte sales girl, sorry ik ben schuldig! Ik koop bijna nooit een kledingstuk voor de volle prijs of ik moet het heeeeel erg leuk vinden wil ik de volle mep betalen. Het allerleukste vind ik om off season kleding te kopen, dus dat je in de winter al spullen inkoopt voor de zomer (of vice versa) want die zijn dan meestal megagoedkoop! Dus als ik naar een online webshop browse dan is het eerste waar ik op zoek ben het knopje “sale” 😛 Mijn moeder en ik hebben nog steeds kleding van Esprit in onze kledingkasten en m’n moeder zweert erbij: Esprit is kwaliteit. Ze heeft een punt, de kleding die we in de kast hebben hangen zijn nog steeds goed draagbaar en zien er niet oud en versleten uit. Vandaar dat ik besloot om het merk weer op te zoeken. Op de website zie je duidelijk dat het merk met de tijd meegaat, want ik heb ik een aantal leuke jassen gespot. En niet zomaar jassen, jassen die sterk zijn afgeprijsd.

De onderstaande jassen zijn gemaakt van minstens 50% wol, ik vraag me af of er jassen worden verkocht van 100% wol en of dat dan meer zal kosten? In ieder geval is wol beter voor het milieu dan synthetische stoffen omdat wol van nature afbreekt als het wordt weggegooid. PLUS wol is ook nog eens water resistant (denk aan de schaapjes met een superdikke vacht). Leuk weetje: wist je dat er plannen zijn om de Drentse schapenkudde op de werelderfgoedlijst te plaatsen? Genoeg over de schaapjes, snel naar het eindproduct de jassen. Welke jas zou het beste bij jou passen?
wollenjassen_2
1. €44,99 was voor €149,99
2. €39,99 was voor €129,99
Schoen €25,00 was voor €89,99
De schoenen en tassen heb ik gevonden via Scapino en deze zijn ook items uit de sale
wollenjassen_1
3. €39,99 was voor €99,99
4. €44,99 was voor €149,99
Schoen €20,00 was voor €29,99

wollenjassen_3
5. €39,99 was voor €129,99
Schoen €35,00 was voor €49,99
De laatste jas is helaas niet gemaakt van wol (lijkt er wel op), maar is van polyester.

Ik keek laatst naar oude foto’s en het viel me op dat mijn moeder en ik vroeger helemaal gek waren op Esprit. Tjongejonge we hadden echt hele outfits, broeken, shirts, jurken, tassen van Esprit, we kochten zelfs dezelfde broek! Namelijk een beige corduroy broek mijn moeder in maatje 38 en ik maatje 36. Begin 2000 was het heel erg in om Esprit te dragen dan had je een soort van preppy jonge look en ik wilde destijds ook niet steeds gezien worden in H&M kleding omdat iedereen dat droeg.

Kun jij je nog herinneren welk merk jij vroeger altijd/vaak droeg?
blanco_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *