american_foods_1
Bovenstaande producten zouden mijn culinaire leven een stuk makkelijker maken, helaas zijn deze producten niet in de reguliere supermarkt te vinden. Ik laat je graag zien welke producten dit precies zijn en waarom ik dit zo jammer vind.

pumpkin_can_mashed
Wanneer ik een Amerikaans recept wil proberen, bijvoorbeeld pumpkin pie of pumpkin muffins dan heb je pompoen uit blik nodig. Tuurlijk kun je zelf pompoen koken, pureren en dan heb je dezelfde consistentie als uit het blik. Alleen waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En laten we niet vergeten wat voor een powerfood pompoen is, ontzettend jammer dat zo een blikje niet te koop is bij de supermarkt.

Van een powerfood naar een niet zo powerfood: bevroren wafels van het merk Kellog’s. Deze bevroren wafels wordt in iedere supermarkt in de States verkocht. Zo, handig voor die ochtenden wanneer je even geen inspiratie hebt voor ontbijt. De bevroren wafels warm je op in een broodrooster.
eggo
Tijdens mijn stage in Canada was dit mijn favoriete ontbijt, yummie! En Kellog’s blijft innoveren op het gebied van ontbijt, zoals fruitpizza:

collage
Waarom zijn wij in Nederland alleen beperkt tot de ontbijtgranen van Kellog’s?

In de States kun je ook vloeibare eiwit kopen. Vaak als ik voor pancakes eiwitten nodig heb dan gooi ik het eigeel weg, want op dat moment heb ik ze niet nodig en dat is zonde. Ook gezonde omeletten kun je in een handomdraai maken met vloeibare eiwitten.
egg_pt_whites
Patienten die hun cholesterol niveau moeten verlagen worden aangeraden om meer eiwitten te gebruiken in plaats van eigeel.

Niet alleen vloeibare eiwitten zijn te koop, maar ook eiwitpoeder (zonder suikers, suiker voeg je zelf toe aan het recept)
SachetsEgg-White
Denk hierbij aan recepten zoals macaron/merengue waarbij je eiwit nodig hebt. Je kunt de poeder ook gebruiken om snel extra proteine toe te voegen aan je smoothies!

Deze bladerdeegvellen zijn veel langer dan de vierkante bladerdeegvellen die wij in de supermarkt hebben. Vaak als ik een recept wil maken waarbij ik een groter vel nodig heb, moet ik de vierkante vellen zelf aan elkaar knutselen (argh!).
pastrysheets

Ondanks dat bovenstaande vellen langer zijn, zijn ze ook smal. De vellen van Tenderflakes zijn lang EN breed:
Tenderflake-Pate-feuilletee

EDIT 21 juli 2014
Dankzij een oplettende lezeres, zijn de lange bladerdeegvellen wel degelijk te vinden in de supermarkt:
Producten online bestellen AH.nl

Naar welk product ben jij benieuwd? En heb je bovenstaande producten wel gespot in Nederland? Laat het dan vooral weten door een comment achter te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *