collage_1_2
Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte pancake recept heb ik behoorlijk wat Amerikaanse websites bekeken en wat mij altijd wel opviel is dat ze het hadden over een ‘griddle’ om de pannenkoeken te bakken. Ik dacht er niet al te veel bij na, maar nadat ik zelf een paar keer heb staan stuntelen op het gasfornuis werd ik nieuwsgierig naar deze ‘griddle’. De griddle is een soort grillplaat wat je op het gasfornuis plaatst. Ik kon dit niet zo makkelijk online vinden hier in Nederland. Een grillpan natuurlijk wel, maar die heeft weer van die ribbeltjes en geribbelde pancakes zie ik persoonlijk niet zo zitten. Dus besloot ik een grillplaat te kopen en een maand terug was er zelfs een aanbieding bij de Kijkshop namelijk de grillplaat van het merk Princess voor maar liefst 20 euro!

Terug naar de hoofdvraag, waarom is de grillplaat nu zo goed om pannenkoeken mee te maken?

  1. je verbruikt geen gas, maar stroom en stroom is nu eenmaal goedkoper dan gas*
  2. pannenkoeken worden supersnel gaar op een grillplaat! Waarschijnlijk door de hitte die evenredig wordt verspreid
  3. je kunt 3 a 4 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken

EN het aller allerbelangrijkste is natuurlijk dat je geen vet hoeft te gebruiken 😀

*ik ben er niet zeker van of elektriciteit goedkoper is dan gas, als iemand dit weet, laat een comment achter! In ieder geval ben ik veel sneller klaar met het bakken van pancakes op een grillplaat dan in een koekenpan.

Dat is heel wat anders dan als je op het gasfornuis met 2 koekenpannen moet manoeuvreren. Mijn ervaring op het gasfornuis is dat de pannenkoeken langer moeten koken voordat het gaar is. Normaal op het gasfornuis kan ik wel echt een half uur staan bakken voordat mijn ‘batch’ klaar is.
10007235_603151509775934_1077609598_n
Ik had echt een paar dagen nodig om bij te komen van mijn grillplaat: zo snel waren mijn pancakes klaar, amazing! Met mijn fluffy pancakes Griekse yoghurt recept (dat niet eens hoeft te rijzen) ben ik binnen een half uur klaar met het bakken + het maken van het recept!

Ik ben zo blij met mijn budget grillplaat, alleen kan ik de temperatuur van de grillplaat niet zelf regelen, want die optie heb ik niet. Dus tijdens het bakken werd de grillplaat wel wat te heet, maar af en toe de stekker eruit trekken en dan weer erin, helpt! Maar als je een grillplaat koopt dan zou ik wel 1 adviseren waarbij je de temperatuur zelf kunt regelen.

Ik ben in ieder geval superhappy dat ik mijn pancakes zo snel kan bakken en nu moet ik ook overige voedselwaren proberen op de grillplaat (iemand tips?).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *