header_1potmaaltijd
Soms kan een apparaat zoals een rijstkoker veel meer dan je denkt 😉 Een tijd terug zag ik het recept “Whole tomato rice” via Ochikeron ( i love her recipes by the way!). Kennelijk is het maken van tomaat rijst de laatste rage in Japan. Nu weet ik dat Japanners en Chinezen ontzettend veel van rijst houden. Zo lekker dat ze zelfs droge rijst zonder iets erbij hoeven, maar dat is weer niet mijn ding. Dus ik was nogal sceptisch over dit recept. Meestal als ik ‘gebakken’ rijst maak, dan bak ik de rijst in een pan op het vuur met wat olie en uien en groente, maar nu ik dit recept heb gevonden zal ik het bakken op vuur veel minder doen. Want waarom zoveel moeite doen als het makkelijk kan?

Ik besloot om wat broccoli en paprika erbij te doen. OW MY GOD….dit was zo lekker en SUPER easy! De smaak van de tomaat, met olijfolie, zout en zwarte peper…..meer heb je niet nodig! Heel smaakvol, ik raad wel aan om een mooie rode tomaat te gebruiken omdat die meer smaak heeft dan een niet zo rijpe tomaat.
insiderice
1 keer koken in de rijstkoker was net niet genoeg, dus hierna heb ik de rijstkoker nog een keer door laten koken voor 10 minuten: hierdoor werd de tomaat goed zacht. Wel goed opletten als je de rijstkoker te lang aan laat dan kan de rijst aan de onderkant van de pan plakken.

Dankzij het water en de stoom in de rijstpot werden de groente goed gaar niet te gaar, maar precies goed! Ik had bij dit recept het recept van Ochikeron gehalveerd.
spoonful_rice
Je kunt ook mais, erwten (bevroren), spinazie (bevroren), you name it erbij doen 😀 De combinaties die je hiermee kunt maken zijn volgens mij eindeloos. Perfect voor een snelle maaltijd voor op de vrijdag (na het werk) of op de zaterdag (na het boodschappen doen) met een gebakken ei of wat gehakt.

Wat vind jij van dit soort 1 pot maaltijden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *