freezer_meal_header_2
De meeste lezeressen weten dat ik best veel dingen invries zoals peterselie, uien, gember, zalm en zelfs pannekoeken. Dit alles zette me aan het denken waarom niet een hele maaltijd invriezen? Perfect voor die drukke hectische dagen of als je eens een keer ziek bent of net bent bevallen. Voor mij zijn ingevroren pannekoeken echt een lifesaver! Want mijn man is echt een geval apart met eten. Als hij te lang moet wachten op eten dan heeft hij geen honger meer. Dus als ik een half uur bezig ben met het voorbereiden en bakken dan kan hij nogal humeurig doen en na ja, dat is niet echt prettig werken. Ik heb dan altijd het gevoel dat ik sneller moet werken altijd zo gehaast, niet leuk zo op de zondagochtend 🙁

MAAR dat is dus niet het geval met ingevroren pannekoeken. Avond vantevoren op het aanrecht en vervolgens wat opwarmen in een koekenpan en that’s it! En mocht je de avond vantevoren vergeten zijn om de pannekoeken eruit te halen, geen probleem! Je kunt namelijk de pannekoeken in de oven doen om te ontdooien 😉 Vandaar mijn trapsgewijze nieuwsgierigheid naar zelfgemaakte vriezer maaltijden.

oam
Nu zag ik recent de website http://www.onceamonthmeals.com (OAM) en dit is een website waar je voor 10 dollar per maand gebruik kunt maken van 3000 vriezer maaltijden recepten. De maaltijden zijn stuk voor stuk getest. De bedoeling hierbij is om in 1 dag een maand vooruit te koken. Van OAM krijg je uiteraard de recepten. Maar ook de instructies om groente/vlees de dag vantevoren te snijden of even aanbakken zodat je op de kookdag daar niet veel tijd aan besteedt. De scala aan gerechten is zeer divers van paleo tot aan veganistische recepten en ja, ook recepten voor baby’s! Zeer allround dus.
Once A Month Meals - Freezer Cooking Menus Resource 2015-05-18 10-33-25

Omdat ik zelf een kleine vriezer heb en ervaring wil opdoen met vriezer maaltijden zal ik eerst proberen om te koken in grotere hoeveelheden zodat dat wat overblijft in de vriezer kan voor een volgende keer. Als je dit een paar keer doet dan bouw je automatisch een voorraadje op. Bovendien is onceamonthmeals.com niet de enige website waar je vriezer maaltijden recepten kunt vinden. Google gewoon op freezer meals recipes OF once a month cooking en je vindt een heleboel websites met gratis recepten.
potato-544073_1280

Spreekt zelfgemaakte vriezer maaltijden jou aan of juist niet? Ik zou het niet elke dag willen eten, maar af en toe lijkt het me echt super handig. Hoe fijn is het als je je geen zorgen meer hoeft te maken met “wat zullen we koken?”, maar juist zegt “wat voor lekkers zullen we uit de diepvries halen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *